WELKOM IN 

HOCH SAUERLAND 

Het mooiste en gezelligste stukje van heel Duitsland! 

Braunshausen

Een natuurlijk stukje vakantie - dat is Braunshausen
Deze deelgemeente werd voor het eerst officieel vermeld in 1474. Dorpsidylle en toeristenverkeer gaan hier hand in hand samen en vormen zo een vakantieoord waar reeds vele vaste bezoekers zich thuis voelen. Het symbool van de plaats is de op een berg gelegen Kreuzbergkapel, die u reeds van veraf voor een bezoekje uitnodigt. Het natuurreservaat 'Wacholder Heide' vormt een prachtig decor voor wandelingen. In het schuuratelier worden regelmatig kunsttentoonstellingen gehouden. U kan er sieraden kopen en er ook zelf maken.

Vanuit Braunshausen kunt u direct starten met de mooiste gemarkeerde wandel/fietsroutes door bossen en velden.
Voor de kinderen is er een speeltuin te zien vanuit de woning. Achter het speeltuintje ligt Hotel Wiesengrund. Dat een goed restaurant heeft en waar tegen betaling, gebruik kan worden gemaakt van een kegelbaan, binnenzwembad, sauna en midgetgolf.
In het dorp komt u ook nog een Wassertrettbecken tegen wat heerlijk is na een lange wandeling.
Op 2 kilometer, 20 minuutjes lopen, vindt U in Rengershausen een openluchtzwembad.
Ook heeft Hallenberg op 3 km afstand een mooi openlucht natuurzwembad en een overdekt zwembad. 

Hallenberg 

De heerlijke bossen van het Rothaargebergte en de aangrenzende glooiende bergtoppen met weilanden en velden vormen de geschikte omgeving voor een ontspannende vakantie in het historische vakwerkstadje Hallenberg met zijn drie sympathieke deelgemeentes Liesen, Hesborn en Braunshausen.

De op een uitloper van de bergen gelegen stad ontstond uit een 13deeeuwse vesting. Met haar smalle steegjes die aan een doolhof doen denken, haar bezienswaardige kerken, zoals de parochiekerk van St.-Heribert met haar prachtige barokke inrichting en de renaissanceschildering uit 1558 en de 12de-eeuwse bedevaartskerk Maria-Hemelvaart, nodigt de oude stad uit om er een
tijdje te verblijven. Het informatiecentrum Kump, vlak aan het marktplein, vormt de nieuwe ontmoetingsplaats voor gasten en inwoners van Hallenberg en geeft o.a. informatie over geschiedenis, gebruiken en gewoonten, toerisme, natuur en economie.
Traditionele gebruiken zoals schuttersfeesten, processies, kerkfeesten en nog veel meer worden in Hallenberg ook vandaag de dag nog in ere gehouden. Een keer per jaar staat onze gasten een van de luidste nachten in het Sauerland te wachten: wie de oeroude, haast akelig aandoende viering van de paasnacht heeft meegemaakt, zal er jaren later nog van onder de indruk zijn. 

MEER WETEN OVER WAT ER TE DOEN IS, IN EN RONDOM HALLENBERG EN WINTERBERG?

druk op de linkbuttons hieronder 

# SAMEN # EEN PRACHTIGE OMGEVING # FANTASTISCH # LEKKER BUITEN # HEERLIJK BINNEN #

Ferienhaus Eder...gezellig...lekker...genieten...